LUNCH

BIETEN-TORTILLA TOSTI

bieten-tortilla tostiBieten-tortilla tosti? Huh? Ja, je leest het goed! Deze tortilla’s bevatten veel groenten en vezels. Ze zijn niet alleen lekker maar hebben ook een mooie roze kleur. Deze bieten tortilla kun je zowel koud als warm eten. Je kunt een lekker wrap maken met feta, komkommer, rucola, honing en walnoten. Maar warm zijn ze ook overheerlijk! Ik maakte hier een tosti variant van. Een aanrader! Ben je niet dol op rode bietjes? Dat geeft niet want deze proef je niet eens!

Deze tortilla’s kun je gewoon bij de Albert Heijn kopen. Ik wilde iets anders maken dat gewoon een wrap. Zaterdag gingen wij naar de Valk Versmarkt. Het is een gezellige verswinkel met super lekkere verse producten. Naast de standaardproducten, hebben ze veel verschillende verse kant-en-klaar maaltijden, een uitgebreide kaas-, vis-, en vleesafdeling.

Ik zag de truffelsalami en toen wist ik wat ik van die tortilla’s ging maken. Hieronder vind je ingrediënten voor 2 tosti’s.

Ingrediënten voor 2 personen:
  • 2 bieten tortilla van No-Fairytales
  • 1 tl sambal bandal
  • 8 dunne plakjes truffelsalami van Valk Versmarkt
  • 6 cherry tomaatjes
  • 8 plakjes komkommer
  • 6 olijven met amandel
  • 6 mini mozzarella bolletjes
  • paar basilicumblaadjes
Hoe maak je het?
  1. Besmeer beide tortilla’s met sambal.
  2. Bedek vervolgens de helft van de tortilla met de overige ingrediënten.
  3. Vouw hem in een mooi driehoek.
  4. Leg de tortilla in een tosti- of grill-apparaat en bak deze 5-7 minuten goed bruin.
  5. De tortilla is nu ready to eat!

– Eet smakelijk! –

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter