LUNCH|SALADES & SOEPEN

BLOEMKOOLSOEP MET ZALMSNIPPERS

bloemkoolsoep met zalmsnippers Thuis had ik nog wat bloemkool in de koelkast liggen en omdat ik hem niet voor de zoveelste keer gekookt wilde eten, heb ik besloten om daar een soep van te maken. Bloemkool behoort niet tot mijn favoriete groenten. Hij is smaakloos en ruikt niet al te lekker. Ik eet hem af en toe (gekookt) maar ik ben er niet dol op. Wel bevat hij veel vezels (bron) en deze zijn belangrijk voor ons spijsvertering.

Ik maakte deze soep en het resultaat was fantastisch! Deze soep was niet alleen heerlijk maar ook snel en makkelijk om te maken. Het ideale aan bloemkool is dat hij weinig smaak heeft. Zo kun je met deze groente experimenteren. Dat is zo leuk! Deze koolhydraatarme soep is voor zowel de bloemkoolliefhebbers als voor degenen die, zoals ik, geen bloemkool lusten. De combinatie van al deze ingrediënten maken de soep krachtig en rijk van smaak. Bovendien is deze soep erg gezond! Deze combinatie is gewoon verrukkelijk! Ik ben verliefd geworden op deze soep! Wil je dit recept uitproberen?

Ingrediënten (voor 4 porties): 
  • 400 g bloemkool
  • 2 middelgrote pastinaken
  • 180 g knolselderij
  • 1 rode ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl dille
  • 1 tl peterselie
  • 1 el olijfolie
  • 1,5 blokje tuinkruiden bouillon
  • 1,5 l water
  • 200 g zalmsnippers
  • zout en peper naar smaak
Zo simpel maak je het:
  1. Snijd de ui en de knoflookteentjes fijn en bak deze 2 minuten in olijfolie in een soeppan.
  2. Maak de bloemkool schoon en snijd in roosjes. Schil gewassen pastinaken en knolselderij en snijd in blokjes.
  3. Doe vervolgens alle groenten bij de ui en knoflook en bak alles 5 minuten op middelgrote vuur.
  4. Doe daarna kokend water, bouillonblokjes en kruiden (behalve zout! zalmsnippers zijn zout genoeg) toe in de pan en kook alles 15 minuten.
  5. Als de groenten gaar zijn, kun je de soep pureren met een staafmixer.
  6. Voeg daarna de zalmsnippers toe en proef of de soep goed op smaak is. Mocht het niet zo zijn, voeg dan extra zout en peper toe. Serveer met dille.

Houdt jij van bloemkool? Heb je dit recept al geprobeerd?

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter