ZOET

BLUEBERRY MUFFINS

 

blueberry muffinsDit vind ik een van het lekkerste muffins recepten ooit! Heerlijke zachte binnenkant gevuld met de verse bosbessen en een krokant laagje eroverheen. Ik kan niets anders zeggen dan overheerlijk!

Ik heb een dubbele portie gemaakt (24 stuks). Hieronder vindt je het recept. Succes! 

Ingrediënten:

  • 400 gram patentbloem
  • 200 gram rietsuiker (als je zonder topping maakt kun je meer suiker gebruiken)
  • een theelepel zout
  • 10 gram bakpoeder 
  • 2 eitjes
  • 130 ml zonnebloemolie
  • 160 ml melk (op kamertemperatuur)
  • 2 bakjes bosbessen (300 gram)

 

Voor de topping: 

  • 100 gram patentbloem
  • 200 gram rietsuiker
  • 100 gram boter op kamertemperatuur (in stukjes)
  • kaneelpoeder naar smaak
  • 1 eetlepel vanille aroma

 

Zo maak je het: 

  1. Leg alle ingrediënten klaar (incl. de bakvormpjes) en verwarm je over voor op 200°C.
  2. Roer de droge ingrediënten door elkaar:  bloem, rietsuiker, bakpoeder en zout.
  3. Doe eitjes, zonnebloemolie en melk in een aparte kom en mix samen tot een glad beslag.
  4. Voeg dit mengsel toe bij de droge ingrediënten (zie stap 2).
  5. Roer alles door elkaar.
  6. Voeg als laatst de bosbessen toe en vul hiermee de bakvormpjes. Je kunt daarna nog een paar bosbessen erop doen (hoe meer hoe beter). Let op! Vul de vormpjes ongeveer 3/4 met het mengsel en de rest met de topping.
  7. Maak nu de topping. Roer alle ingrediënten samen tot een glad beslag. Ik heb dit met een vork gedaan.
  8. Doe de topping in de vormpjes.

De muffins kunnen nu in de oven. Zet de wekker op 25 minuten :) Voordat je ze uit de oven haalt, controleer met een sateprikker of ze gaar zijn. Als de muffins klaar zijn, laat ze afkoelen.

Geniet ervan!

blueberry muffins

blueberry muffins

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter