ZOET

CARROT CAKE BALLS

carrot cake ballsAfgelopen weekend kregen wij bezoek van mijn opa en ik maakte voor hem deze carrot cake balls. Ik had geen tijd om de echte carrot cake te maken en deze balls waren een goed alternatief. Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze lekkerder vind dan de cake. Opa vond ze ook erg lekker!

Deze balls bevatten geen toegevoegde suiker. Je maakt ze in slechts 15 minuten! Verder zijn ze zijn schattig, lekker en nog eens healthy. Een ideale tussendoortje! Omdat ze oranje zijn, kun je ze ook maken voor de Koningsdag!

Ingrediënten:
(voor ongeveer 25 balletjes)
  • 100 g geraspte wortel
  • 100 g gedroogde dadels zonder pit
  • 1 tl vanillearoma
  • 50 g pecannoten
  • 50 g havermout vlokken
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl gember
  • 50 g geraspte kokos
Zo maak je het:
  1. Laat de dadels ongeveer 15 min in warm water weken.
  2. Maal tussendoor de havermout fijn tot meel en rasp de wortel.
  3. Doe vervolgens de dadels, vanillearoma, kaneelpoeder, gember en noten in de keukenmachine en maal alles tot een gladde massa.
  4. Voeg als laatst de havermout en de geraspte wortel bij en meng alles met een houten lepel totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  5. Vorm kleine balletjes van het deeg en rol ze daarna in geraspte kokos.
Tip:

Deze carrot cake balls kun je het beste in de koelkast bewaren. Je kunt deze ook gerust invriezen als je ze niet allemaal wil opeten.

– Eet smakelijk! –

 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter