PERSOONLIJK

EEN NIEUW BEGIN

Een nieuw begin.

Dit is waar ik de afgelopen maanden naar toe heb verlangd. Dit is ook de reden dat ik vorig jaar eind december voor het laatst iets heb gepost op mijn blog. Eerst was het de bedoeling om iedere week iets te delen maar door velen omstandigheden lukte het gewoon niet meer.

Dat heeft mede te maken gehad met mijn studie, werk, thuis en alles eromheen. Laatste paar maanden waren erg druk. Ik studeerde hard om alle tentamens te halen zodat ik vanaf maart rustig met mijn scriptie kan beginnen. Tussen dit alles door zocht ik naar een goed scriptieonderwerp dat mij boeit. Ik had geen idee wat ik wilde! Dat leverde mij veel stres op. De deadline voor het inleveren van het onderzoeksopzet kwam steeds dichterbij en ik had nog niets. Daarbij werkte ik 32 uren per week. Iedere vrijdag volgde ik colleges. In de avonden maakte ik portfolio’s en studeerde voor de tentamens. De weekenden waren ook altijd druk. Er kwam dus veel op mij af en dat vond ik heel zwaar. Alles bij elkaar werd mij te veel. Ik kon niet meer. Ik dacht dat ik sterk genoeg was maar dat heb ik onderschat. Ik was moe en er was weinig tijd voor rust. Dat begon zich op te stapelen. Op een gegeven moment was ik alleen maar bezig met de verplichtingen. Alles was ‘moeten’ en niets ‘willen’.

Toen ging ik mij afvragen wat ik fout doe. Lang kon ik geen antwoord bedenken op deze vraag. De gedachten dat ik dit niet meer op deze manier aan kan, liet ik niet toe. Ik dacht steeds dat ik aan het zeuren was. Maar ook dat was het niet. Later besefte ik dat ik de nodige rust nodig heb. Het is niet raar want iedereen heeft het nodig. Maar hoe kon ik het oplossen naast al die verplichtingen? Toen besloot ik om het anders te doen. Ik was genoodzaakt om een aantal dingen aan de kant te zetten. Zowel een aantal vakken als mijn blog. Dat was geen makkelijke keuze maar ik kon niet anders. Ik ging op zoek naar mijzelf. Ik wilde mijzelf terug! Het feit dat ik vanaf maart minder ga werken, maakte mij heel blij en gaf mij veel moed. Eindelijk zag ik de kans om bij de komen. Maar toen kwamen andere problemen bij. Toen wilde ik alleen maar weg. Weg van dat alles. Ik moest even ‘bijtanken’.

Ik ging naar mijn familie toe. Het was heel leuk om iedereen weer te zien en met iedereen bijkletsen. Eindelijk heb ik leuke dingen gedaan zonder gehaast en stres. Het maakte mij op dat moment niet uit dat ik keihard op mijn kont ben gevallen op wintersport waardoor ik de gekneusde stuitbeen heb opgelopen en nauwelijks kon lopen of zitten. Het belangrijkste was dat ik heb genoten en tegelijkertijd mijn dierbaren blij heb gemaakt met mijn bezoek. Het voelde zo fijn om bezig te zijn met ‘willen’ en niet ‘moeten’.

En nu?

Nu ben ik terug in Nederland.  Terug in de realiteit. Het was even wennen hoor! Ik besef dat ik de drukke tijd tegemoet ga. Naast het schrijven van mijn afstudeeronderzoek moet ik nog een paar tentamens halen. Ondanks de genomen moeite heb ik ze niet niet allemaal gehaald. Dat was een enorme klap voor mij. Maar ik blijf positief. Het komt goed. Afgelopen dagen heb ik kunnen rusten en ben klaar voor deze uitdaging. Ik wil alles weer opnieuw oppakken. Niet alleen mijn studie maar ook het bloggen. Want dit betekent veel voor mij. Ook al is het voor anderen onzin wat ik schrijf. Het vloeit uit mijn hart en het voelt ‘mijn’. Daar ben ik trots op.

Mijn vernieuwde blog

Inmiddels heeft mijn blog een nieuwe lay-out waar ik heel blij mee ben. Dank Angelina! Mijn blog is nu vrolijk en past heel goed bij mij. De foto de homepagina heb ik zelf gemaakt en alles wat erop te zien is, heeft voor mij een betekenis. Ook is daar te zien waar mijn blog over gaat. Ellaenzo.nl is nu echt wie IK ben.

Vandaag voelt als een nieuw begin. Alles ga ik anders aanpakken. Ik weet wat ik wil en tot hoeverre ik kan gaan. Grotendeels heb ik mijzelf al gevonden en ik weet wat ik kan. Ik ben niet bang! Ik ga ervoor. Ik hoop dat ik mij aan mijn afspraken zal houden. Alleen op deze manier kan ik mijn doelen behalen. Het zijn momenteel niet veel maar deze vergen veel van mij. Toch geef ik niet op!

Liefs, Ella

 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter