BIJGERECHT

GEMARINEERDE AARDBEIEN

gemarineerde aardbeienVan deze gemarineerde aardbeien zullen jullie smullen! Als ik naar deze foto kijk, krijg ik al water in mijn mond. Het is een heerlijk, fris bijgerechtje van aardbeien en granaatappelpitjes met kruidige smaak van basilicum. Zalig…

Aardbeien zijn altijd zo lekker en fris. En je kunt er alle kanten mee op. Op je pannenkoek, door havermoutpap, yoghurt, smoothie, cocktail, cheescake, salade, ijs of op de wentelteefjes. Vooral als het lekker warm is, kun je super creatief zijn met deze schatjes.

Ik heb wat aardbeien en granaatappelpitjes gemarineerd in een dressing van limoensap- en rasp, rietsuiker, kaneel en basilicum. In plaats van limoensap kun je een scheutje dadel- of mangoazijn gebruiken. Deze kun je bij de Vom Fass kopen. De azijn is ook lekker op een stokbroodje.

Granaatappelpitjes kun je kant-en-klaar in een supermarkt kopen maar geloof mij, deze zijn lang niet zo lekker als je deze zelf uit een granaatappel eruit haalt.

Weet je niet hoe je dat het beste kunt doen? Snijd de kontjes eraf en snijd de schil verticaal in partjes. Trek de partjes los van elkaar en haal voorzichtig de pitjes eruit. Easy toch?

Ingrediënten voor 2 personen:
  • 100 g aardbeien
  • 20 g granaatappelpitjes
  • halve limoen
  • 4 grote basilicumblaadjes
  • 1 tl rietsuiker
  • 1 tl kaneelpoeder
 Zo maak je het:
  1. Was de limoen en rasp de schil. Pers de sap uit een halve limoen.
  2. Was en snijd de basilicumblaadjes fijn.
  3. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd ze in partjes en meng ze met limoenrasp- en sap, granaatappelpitjes, basilicumblaadjes, rietsuiker en kaneel.
  4. Laat het mengsel ongeveer 15 minuutjes in de koelkast marineren.
  5. Serveer deze heerlijke aardbeien op pannenkoeken of wentelteefjes.

Eet smakelijk! 

 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter