BIJGERECHT

HARINGTARTAAR

haringtartaarVandaag heb ik voor jullie een heerlijk recept voor haringtartaar met rode biet, appel en limoenmayonaise. Wat een heerlijke combinatie!

Dit recept maakte ik voor de kerstavond. Het is een traditie in mijn familie dat we de kerstavond bij mijn ouders vieren. Iedereen maakt iets lekkers en neemt mee. Met de kerstavond eten wij geen vlees. Dat doen wij niet wegens ons geloof (katholiek). En aangezien iedereen op vis gek is, maken wij samen met mijn moeder vis als hoofdgerecht. Zij maakt iets lekkers van ‘witte’ vis en ik van zalm. Dit jaar wilde mijn zusje iets van zalm maken en dus moest ik iets anders bedenken. Ik had echt geen idee wat ik moet maken. Behalve dat het een visgerecht wordt.

Pas een dag voor de kerstavond had ik eindelijk een idee wat ik ga maken. Toevallig kreeg ik toen op mijn werk zin in zouten haring. En toen wist ik het al. Ik ga haring tartaar maken. Maar toen moest ik nog de rest van de ingrediënten bedenken. Op de kerstavond eten wij rode bieten soep. Het is een traditionele oma recept. Alleen mijn moeder kan deze soep heerlijk maken. Zo kwam ik op een idee dat ik mijn haringtartaar met rode bieten kan combineren. En waarom per se appel erbij? Omdat ik wilde dat het een lekker fris hapje wordt. Limoenmayonaise past hier ook perfect bij. Voor degenen die geen haring lusten, heb ik garnalen gebruikt.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 3 of 4 zoute haringen
  • 2 appels (ik heb jonagold gebruikt)
  • 2 grote gekookte rode bieten
  • sla
  • verse dille voor de garnering

Voor de dressing:

  • 4 eetlepels mayonaise of yogonaise
  • limoenschil van 2 limoen
  • limoensap van 1 limoen
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het: 

Leg alvast de aperitief glazen klaar. Deze heb ik bij de Wibra gekocht (6 stuks voor maar liefst €2,99!). Snijd vervolgens alle ingrediënten in kleine blokjes en doe ze in aparte boorden of schaaltjes.

Doe eerst wat sla in de glaasjes. Daarna de gesneden haring (of voor degenen die geen haring lusten garnalen). Dan een volle theelepel limoenmayonaise, een eetlepel rode bieten en een eetlepel appel. Als laatst kun je een takje van verse dille gebruiken voor de garnering.

Dit recept is zo makkelijk om te maken en zo lekker! Iedereen vond het heerlijk!

Probeer het uit!

#HAPPINESS IS HOMEMADE

haringtartaar

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter