ONTBIJT

HAVERMOUT MET COURGETTE EN VIJGEN

Zin in een lekker gezond warm ontbijtje met deze koude dagen? Probeer deze havermout met courgette en vijgen! Deze combinatie is zo lekker!

Havermoutpap is in een ogenblijk klaar en zo gezond! Vandaag heb ik er iets extra aan toegevoegd, namelijk courgette. Wat? Groente in de havermoutpap? Ja! Het is lekker groen en dus extra gezond. En nee, de courgette proef je niet eens.

Met groente ontbijten krijg je in de ochtend al een flinke dosis vitamines, mineralen en natuurlijk vezels. Ideaal met deze koude harfstdagen toch?

Ingrediënten voor 1 portie:

  • 150 ml havermelk of andere plantaardige melk
  • 50 g havermout
  • snufje zout
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 50 g geraspte courgette
  • 2 (verse) vijgen
  • 50 ml water

Hoe maak je het?

  1. Was en rasp de courgette.
  2. Doe de havermout, melk, kaneel en een snufje zout in een steelpannetje. Breng alles roerend aan de kook op middel hoog vuur. Zet het vuur iets lager als het begint te borrelen.
  3. Voeg de courgette en water toe. Roer alles goed door en laat kleine 5 minuten garen. Vergeet niet af en toe te roeren.
  4. Was en snijd tussendoor de vijgen in partjes.
  5. Als de pap klaar is, doe deze in een leuk kommetje en voeg de vijgen toe. Je kunt nog extra kaneel eroverheen strooien.
  6. Eet lekker op!

 

Eet smakelijk!

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter