ONTBIJT

HAVERMOUTPAP MET AARDBEIEN

havermoutpap met aardbeienHavermoutpap met aardbeien en maanzaad. Heb je deze al geprobeerd? Het is al algemeen bekend dat deze vlokken erg gezond zijn.

Havermoutpap is echt mijn favoriet en ik heb hem altijd in huis. Je kunt er niet alleen een lekkere pap van maken. Muffins, pannenkoeken of cake. Of je doet wat van deze granen in een drinkontbijt. Het kan allemaal. Hij is lekker en makkelijk om mee te werken. Je zult je wat langer verzadigd voelen als en een kommetje op hebt en toch heb je wat langer veel energie. Top toch?

De bereiding van dit heerlijke ontbijtje is zo simpel! Lees hieronder.

Ingrediënten (voor 1 persoon):
  • 150 plantaardig melk (voor dit recept heb ik rijstemelk gebruikt)
  • 60 g havermoutvlokken
  • snufje zout
  • 50 g aardbeien
  • 1 tl maanzaad
  • ahornsiroop
Hoe maak je deze pap?
  1. Was en halveer de aardbeien.
  2. Doe de havermout, melk en een snufje zout in een steelpannetje. Breng alles roerend aan de kook op middel hoog vuur. Zet het vuur iets lager als het begint te borrelen en laat het nog 3 minuten garen. Blijf roeren totdat je een lekkere pap krijgt.
  3. Als de pap klaar is, giet deze in een leuk schaaltje en voeg de aardbeien toe.
  4. Sprenkel de maanzaad eroverheen en voeg ahornsiroop naar smaak toe.
  5. Roer alles goed door en geniet van je heerlijke havermoutontbijt.

 

Eet smakelijk!

 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter