ONTBIJT

HAVERMOUTPAP MET APPEL EN MUNT

havermoutpapVandaag maakte ik deze havermoutpap met appel en munt als mijn ontbijt. Oatmeal is een van de meest populaire ontbijttrends op het moment. Niet gek want havermout is erg gezond, makkelijk te bereiden en vooral erg lekker! Het is een graansoort met veel vezels, goede vetten, eiwitten en nog veel meer goede voedingsstoffen. Havermout is ook goed voor mensen met darmklachten. Dankzij de vele vezels die havermout bevat, wordt de werking van de spijsvertering vergemakkelijkt.

Ik weet nog toen ik klein was, maakte mijn moeder vaak havermoutpap met honing. Ik was er dol op. Maar nu kan ik zelf experimenteren, nieuwe smaken bedenken en deze met jullie delen. Heel leuk! Je kunt zo veel van havermout maken, zoals ontbijtpap, koekjes of muffins. Ook kun je de havervlokken in een smoothie doen.

Ingrediënten:
  • 200 ml rijstmelk of andere plantaardige melk
  • 70 g havervlokken
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 el honing (ahornsiroop mag ook)
  • 1 kleine appel in blokjes gesneden
  • handje muntblaadjes
Zo maak je het:
  1. Was en hak de muntblaadjes fijn.
  2. Was en snijd de appel in blokjes.
  3. Doe de havermout met de melk in een steelpannetje. Breng roerend aan de kook op middel hoog vuur. Zet het vuur iets lager als het begint te borrelen en laat het nog 3 minuten garen. Blijf roeren totdat je een lekkere pap krijgt.
  4. Als de pap klaar is, voeg dan de kaneelpoeder, honing, appel en munt toe.
  5. Roer alles goed door en geniet van je heerlijke havermoutontbijt.

havermoutpap

– Eet smakelijk! –

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter