LUNCH

LACTOSEVRIJE PANNENKOEKEN

pancakesIk maakte vanmiddag deze lactosevrije pannenkoeken met volkoren meel. Het was de bedoeling om deze morgen te bakken op het Nationale Pannenkoekendag. Maar ik kon niet zo lang wachten!

Degenen die gek zijn op pannenkoeken kunnen morgen een feestje vieren in de keuken en onbeperkt pannenkoeken eten. Het ideale aan deze warme snack is dat je kunt variëren. Je kunt deze met appel of spek eten. Met ijs, chocolade of jam. Ik eet vaak pannenkoeken met appelmoes en veel mensen vinden het raar. Ik vind het zo lekker!

Naast zoete of hartige pannenkoeken kun je ook groenten pannenkoeken maken. Bijvoorbeeld met courgette, pompoen of wortel. Er zijn zo veel mogelijkheden. En het belangrijkste is dat pannenkoeken heel eenvoudig zijn om te maken.

Mijn pannenkoekentoren heeft 3 smaken:

  • met verse rode bieten sap (uit sapcentrifuge)
  • met spinazie
  • naturel

Dit recept is voor 12 stuks.

Ingrediënten:
  • 350 ml lactosevrije melk
  • 50 ml spa rood
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 2 el rietsuiker
  • 250 g volkoren tarwemeel
  • 2 el bakpoeder
Voor de kleuren:
  • roze – 50 ml verse rode bieten sap
  • groen: 50 g fijn gehakte spinazie (vriezer)

Voor het bakken:

  • olijfolie

Zo maak je ze:

  1. Meng de melk, spa rood, eieren, zout en rietsuiker. Meng vervolgens het volkorenmeel en de bakpoeder in het melkmengsel.
  2. Verdeel het pannenkoekenbeslag over 3 kommen.
  3. Voeg aan één kom de rode bieten sap en aan de andere kom de ontdooide spinazie.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een pannenkoekenpan en bak een pannenkoek op middelhoog vuur.
  5. Zodra er belletjes ontstaan, draai hem om en bak de andere kant nog ongeveer 2 min.
  6. Serveer pannenkoeken met je favoriete beleg of zonder. Het is maar wat je lekker vindt.

Geniet van deze pannenkoekendag!

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter