ZOET

LAVENDEL CHEESECAKE

lavendel cheesecakeBakken met bloemen? Het kan! En het is leuker dan je denkt! Deze lavendel cheesecake is de lekkerste cheesecake die ik ooit heb gegeten. Al zijn het heel wat haha. Dit recept ga ik zeker nog een keer maken.

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Voor deze cheesecake heb ik een vierkante bakvorm gebruikt van 23×23 cm.

Het beste is om de cheesecake de hele nacht in de koelkast te bewaren en pas de volgende dag eten.

Ingrediënten voor de bodem:
  • 250 g biscuit (volkoren&naturel)
  • 80 g gesmolten boter
  • 1 el gedroogde lavendel
Ingrediënten voor de vulling:
  • 500 g monchou
  • 2 el patentbloem
  • 200 g rietsuiker
  • 1/4 tl zout
  • 4 eieren
  • 1 el vanille extract
  • 1 el lavendelthee
Ingrediënten voor de topping:
  • 250 ml crème fraîche
  • 2 el poedersuiker
  • 1 tl lavendelthee
Zo maak je het:
  1. Verwarm de over voor op 180 °C.
  2. Maak de lavendelthee van 2 el gedroogde lavendel en 100 ml heet water. Laat de lavendelthee minimaal 5 minuten intrekken.
  3. Vet de bakvorm in met boter en bedek deze met bakpapier.
  4. Maak nu de cheesecake bodem. Verkruimel de koekjes. *Ik heb de biscuit gedaan in een schaal en fijngestampt met een stamper. Voeg de gesmolten boter en de gedroogde lavendel toe en meng alles goed samen.
  5. Verdeel de koekjes over de bakvorm, druk deze een beetje aan. Zo krijg je een egale bodem. Bak deze kleine 15 minuten.
  6. Laat deze in de bakvorm afkoelen.
  7. Zet de temperatuur van de over op 150 °C en maak de vulling.
  8. Meng de roomkaas met suiker, bloem, zout, vanille extract en lavendelthee. Voeg de eieren een voor een toe. Mix alles tot een glad beslag.
  9. Doe de vulling op de koekjesbodem en bak de cheesecake gedurende 60-90 minuten in de oven.
  10. Maak nu de topping. Meng alle ingrediënten goed samen. Verdeel het mengsel op de cheesecake en bak alles nog 10 minuten.
  11. Laat de cheesecake in de bakvorm volledig afkoelen. Bewaar deze in de koelkast.

*Tip: Doe de koekjes in een hersluitbare zak. Maal deze fijn met een deegroller.

 

Eet smakelijk! 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter