ZOET

MANGO-KOKOSIJS

mango-kokosijsIn de zomer mogen er natuurlijk geen ijsjes ontbreken. Dit mango-kokosijs is zo verschrikkelijk lekker! Je moet wel van exotische smaken houden natuurlijk!

Als het erg warm is, wil je alleen maar ijs eten. En zelf gemaakt zijn het lekkerst. Ik heb deze zomer heel wat ijsjes al gemaakt maar ze waren zo snel op dat ik niet eens foto’s heb kunnen maken (haha). Het ideale aan homemade food is dat je smaakcombinaties zelf bepaalt. En je weet wat er allemaal in zit. Het is makkelijker om een ijsje bij een ijsboer te halen maar vaak zit er veel suiker in en ik moet ermee oppassen.

Mangoijs is naast pistache- en aardbeienijs mijn favoriet. Vruchtenijsjes zijn lekker verfrissend. Perfect dus als het heel warm is.

Deze ijsjes zijn gemaakt van 3 laagjes. Mangopuree, kokosmelk met chiazaad en pecannoten en weer mangopuree. Van dit recept kun je 4 ijsjes maken. Je hebt dus 4 ijsvormpjes nodig en 4 houten stokjes.

Ingrediënten:
  • 1 kleine mango
  • 50 ml kokosmelk
  • chiazaad
  • handje pecannoten
 Zo maakt je het:
  1. Was, schil en ontpit mango. Meng deze in de blender of een staafmixer tot een puree.
  2. Vul de ijsvormpjes met de helft van de mangopuree (eerste laag).
  3. Doe daarna voorzichtig een laagje kokosmelk erop (tweede laag).
  4. Bestrooi het vervolgens met wat chiazaad en stukjes pecannoten.
  5. Doe de 3/4 gevulde ijsvormpjes in de vriezer voor een uurtje.
  6. Als de kokosmelk harder is geworden, kun je de rest van de mangopuree opscheppen (derde laag).
  7. Steek in elk vormpje een houten stokje.
  8. Doe de ijsjes weer in de vriezer voor minimaal 4 uurtjes.

Easy toch?

Eet smakelijk! 

mango-kokosijs

mango-kokosijs

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter