PERSOONLIJK

MIJN ERVARING MET BULLET JOURNAL

bullet journalVandaag deel ik mijn ervaring met bullet journal, oftewel BUJO.  Inmiddels gebruik ik mijn BUJO een aantal maanden en ik ben nog steeds blij dat Ryder Carroll dit systeem heeft bedacht! Ik kan bijna zeggen dat ik er niet meer zonder kan. ‘Bijna’ omdat ik toch nog wel eens geneigd ben om dingen op de post-it te schrijven. Soms vind ik het gewoon makkelijk om een post-in te pakken als mijn bujo elders in het huis ligt. Voor deze maand heb ik vorige week een aantal pagina’s gemaakt en deze wil ik graag laten zien.

Hoe kom ik aan mijn notitieboekje?

Mijn notitieboekje is afkomstig van Nuuna collectie (Fluid Chrome M, dotted) en ik heb het gekocht op de webshop ‘Schrift en Zo‘. Op deze website vind je heel veel leuke notitieboekjes.

Als je een Bullet Journal voor het eerst ziet, denk je gelijk dat er veel werk achter zit. Ik geeft eerlijk toe dat het in het begin wel zo is omdat je nog niet weet wat je ermee wilt, wat je erin wilt schrijven. En je wilt natuurlijk gelijk mooie pagina’s hebben. Maar dat hoeft niet gelijk! Mijn eerste pagina’s hadden veel fouten. Maar dat maakt niet uit! Op deze manier leer je hoe je van een BUJO iets leuks kan maken.

Na een paar maanden is het een appeltje eitje! Al die mooie plaatjes die je op Pinterest ziet hoeven allemaal niet! Een BUJO is je persoonlijke agenda/notitieboekje en jij bepaalt zelf hoe je dit systeem aan je behoeftes toepast.

Wat kun je erin noteren?

Je kunt er een lijstje maken met de films of serries die je de komende tijd wilt zien, boeken die je van plan bent om te gaan lezen, to- do lijstje, schoonmaak planning, een roadtrip planning, een paklijst als je met vakantie gaat, etc. Mogelijkheden zat dus. Ik gebruik mijn bujo vooral voor de wekelijkse planning, afspraken, to-do’s, menu voor de betreffende week en goals. Aan het begin van iedere maand maak ik een maandkalender (zie hieronder). Zo heb ik per maand een mooi overzicht van de verjaardagen, belangrijke afspraken, etc.

bullet journalDaarnaast maak ik een wekelijks overzicht, zie hieronder. Het is net een wekelijkse agenda maar dan net iets uitgebreider. Zoals je het kunt zien, heb ik op de rechterpagina een plekje gemaakt voor de notities en het menu. Ik vind het handig om het menu alvast klaar te hebben. Zo hoef ik mij niet iedere dag af te vragen ‘wat eten we vandaag?’ Ook een wekelijks to-do lijstje is super handig.

bullet journal

bullet journal

bullet journal

Waar doe ik mijn inspiratie op?

De eerste paar maanden dat ik mijn BUJO gebruik, heb ik voor mijzelf bedacht wat ik ermee wil en waarvoor ik BUJO wil gebruiken. Bedenk dit dus van tevoren en schrijf al je ideeën op.

En dan?

Koop dan een leuk notitieboekje en begin! Het hoeft niet perfect te zijn! Je mag best fouten maken. Na een tijdje zul je zelf zien wat het beste voor je werkt. Voor lay-out ideeën of tips kun je op Pinterest kijken.

Succes!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter