PERSOONLIJK

MIJN LIEFDE VOOR THEE

lossethee

Mijn liefde voor thee is ontstaan toen ik van de arts te horen heb gekregen dat ik geen koffie meer mag drinken. Dit in verband met mijn darmklachten. Toen stortte mijn wereld in. De oplossing was om thee te gaan drinken. Ik kon er moeilijk aan wennen maar nu ben ik blij dat ik die keuze heb moeten maken. Thee drinken is nu voor mij een happiness momentje.

Mijn dag begint met een kopje thee met een theelepel kokossuiker erin. De rest van de dag drink ik trouwens ongezoete thee.  Zodra ik op mijn werk ben, maak ik een kopje thee. Tijdens de lunch en in de namiddag neem ik weer een kopje thee. Ook ’s avonds op de bank terwijl ik een film aan het kijken ben, neem ik een warm kopje thee. Zelfs als het warm is in de zomer zeg ik geen “nee” tegen een kopje thee. De thee is voor mij onmisbaar. Het lijkt net een verslaving. Ik krijg er nooit genoeg van. Het komt doordat thee zo bijzonder is en dat er een heel verhaal achter zit.

Je kunt thee in alle soorten verkrijgen. Zowel losse thee als in zakjes. Vruchtenthee of zwarte thee. Alles wat je maar kunt bedenken. Zowel in de ochtend als in de middag (alleen doordeweeks) drink ik zakjes thee. Aangezien ik van slappe thee houd, heb ik vaak aan 1 of 2 zakjes voldoende.

Losse thee vind ik erg bijzonder en daarom drink ik deze thee iedere avond en in het weekend. Dat is mijn happiness momentje. Ik kan zo genieten van de echte theesmaak. HEERLIJK! Vaak experimenteer ik ook met verschillende smaken om vervolgens weer een nieuwe smaak te ontdekken. Dat maakt thee maken nog leuker!

 

lossethee

Thuis heb ik op 4 verschillende plekken theedoosjes liggen. In de woonkamer in twee kasten, in de keuken in de theedoos die naast de waterkoker staat en in de voorraadkast. In totaal heb ik 29 verschillende theesmaken. Zowel in de zakjes als in de glazenpotten.

theedosjes

Zoals je ziet drikn ik veel pickwick thee. Pickwick heeft veel lekkere theesmaken. Momenteel hebben ze nieuwe genaamd “even…” :

  • even verwennen (zwarte thee)
  • even bijkomen (groene thee)
  • even opwarmen (rooibos)
  • even opfleuren (groene thee)

Mijn lievelingthee is “even opwarmen”. Het is rooibos thee met kaneel en gember. De combinatie van deze ingrediënten maken deze thee heel bijzonder. Rooibos thee is eigenlijk geen thee. Het is een plant dat afkomstig is van uit Zuid- Afrika die in de laatste fase van het droogproces een mooie donker rode kleur krijgt. Het bevat geen cafeïne. Je kunt deze thee dus drinken voor het slapen gaan. Dankzij de toegevoegde gember heeft deze thee krachtige smaak. Gember is ook erg gezond! Deze specerij is onmisbaar in onze keuken. Niet alleen voor in de thee maar ook in de vele gerechten. Het bevat veel vitamines is heel goed voor veel gezondheidsklachten. Ook kaneel past perfect bij deze thee. Kortom, het is de perfecte thee voor deze koude herfstdagen.

Hou je ook van thee? Welke smaken vind jij het lekkerst?

 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter