ZOET

MUFFINS MET POMPOEN

muffins met pompoenHet is weer zover… Het is pompoentijd! Ik maakte deze overheerlijke herfstige muffins met pompoen. Pompoen is ongetwijfeld de herfstgroenten koningin en wordt voornamelijk in de maanden oktober-december gegeten. Je kunt er pompoensoep van maken of een stoofpotje. Maar ook muffins! Een prima tussendoortje.

Ik was een beetje lui en ik heb voor dit recept kant-en-klare pompoenblokjes gebruikt.

Droge ingrediënten: 

  • 260 g bloem
  • 1/4 tl zout
  • 1 tl baksoda
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1/2 tl pimentpoeder
  • 1/4 tl gemalen nootmuskaat
  • mespuntje gemalen kruidnagel

Overige ingrediënten:

  • 120 g gesmolten Blue Band Cake & Koekjes
  • 150 g biologische rietsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 150 g pompoenpuree

Glazuur:

  • 1 el water
  • 5 el poedersuiker

Bereiding:

  1. Verwarm de over voor op 180 °C.
  2. Kook de pompoenblokjes in 10 minuten gaar.
  3. Giet deze af en laat afkoelen. Pureer de afgekoelde pompoenblokjes met een staafmixer.
  4. Meng de droge ingrediënten in een grote kom goed door elkaar.
  5. Klop in een aparte kom de overige ingrediënten en meng deze daarna door het droge mengsel.
  6. Verdeel het beslag over de papieren muffinvormpjes en zet in de oven.
  7. Bak de muffins in 20-25 minuten gaar. Als je niet zeker weet of ze gaar zijn, kun je een satéprikker gebruiken. Als deze er schoon uitkomt, zijn ze klaar.

Eet smakelijk! 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter