ONTBIJT|SMOOTHIES & DRANKJES

PAPAYA SMOOTHIE BOWL

papaya smoothie bowl Wat een lekker weer was het gisteren! Van de zon wordt men toch zo gelukkig! Ook van deze papaya smoothie bowl met grapefruit word je zo blij en je krijgt hier veel energie van! Ideaal om een drukke week te beginnen, toch?

Smoothies mogen niet ontbreken in de zomer, vind ik. Een heerlijk fruitontbijt in een leuk bowl met wat topping erop… Ik krijg gelijk water in mijn mond (haha). Het is geen regel dat je een smoothie als ontbijt moet eten of drinken. Het kan net zo goed als een heerlijk tussendoortje zijn. Het gaat erom dat je iedere dag voldoende vitamines en voedingsstoffen binnen krijgt.

Ik maakte deze smoothie bowl van papaya en grapefruit als hoofdingrediënten. Om eerlijk te zijn, ben ik niet zo gek op grapefruit maar af en toe vind ik hem lekker door de salade of op een toast met avocado. Ik was erg benieuwd hoe hij door een smoothie smaakt en ik vond hem erg lekker! Eigenlijk had ik niet verwacht dat ik hem lekker zou vinden.

Papaya behoort ook niet echt tot mijn favo fruit maar verwerkt in een smoothie is altijd heerlijk. Ook is papaya erg gezond. Deze bevat namelijk bètacaroteen en hij is rijk aan vitamine C. Papaya is lekker zoet en wie houd er niet van?

Probeer deze bowl zelf!

Ingrediënten:
 • sap van 1 grapefruit
 • 1/4 papaya
 • 1/4 meloen cantaloupe
 • 1 nectarine (geschild)
 • 1 kleine banaan
 • 2 el havermoutvlokken
 • 1 el honing of ahornsiroop
Zo maak je het:
 1. Was en snijd de papaya en meloen over de lange kant. Verwijder alle pitjes en haal de schil weg.
 2. Snijd vervolgens het vruchtvlees in grove stukken.
 3. Was en schil de nectarine. Verwijder de pit en snijd in stukken.
 4. Schil de banaan en snijd in grove stukken.
 5. Doe het fruit alvast in de blender.
 6. Was de grapefruit en pers deze boven de blender en blend alles totdat je een smoothie krijgt.
 7. Maak je smoothie klaar met een lekkere topping en geniet.

 

papaya smoothie bowl

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter