LUNCH|SALADES & SOEPEN

PASTASALADE MET GEROOKTE KIP

pastasalade met gerookte kipPastasalade met gerookte kip. Ideaal voor deze zomerse dagen. Als het warm is, eet ik liever salades. Warm eten vind ik met het warme weer minder lekker. Ook heb ik dan weinig zin om uitgebreid te koken. Salades zijn dus een goed alternatief. Bovendien zijn ze snel en makkelijk te maken en er kan niet veel mis gaan bij het maken daarvan.

Ik maakte deze volkoren pastasalade met gerookte kip en granaatappelpitjes. Ik had nog honing-mosterd dressing thuis en het leek mij een prima combinatie. Overheerlijk! Je kunt je salade zo gezond mogelijk maken. Daar hoef je niet creatief voor te zijn. Deze salade is prima als lunch of diner. Hij vult erg goed! Probeer het zelf!

Ingrediënten voor 2 personen:
  • 75 g zelf gemengde bladgroenten (rucola, raapstelen, spinazie)
  • 100 g ongekookte volkoren pennepasta
  • 200 g gerookte biologische kipfilet
  • 80 g granaatappelpitjes
  • 60 g zwarte olijven in plakjes
  • 50 g zongedroogde tomaten (in olie)
  • handje pecannoten
  • 80 ml honing-mosterd dressing
  • 1 avocado
  • handje kiemgroente broccocress voor garnering
Zo maak je het:
  1. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als deze klaar is, giet af en spoel af onder koud water.
  2. Snijd de gerookte kipfilet zongedroogde tomaten in blokjes.
  3. Meng de bladgroenten en verdeel deze over 2 saladeborden.
  4. Doe dit ook met de pasta, kip, granaatappelpitjes, olijven, tomaatjes en pecannoten.
  5. Als laatst doe je de dressing erop en een halve avocado per persoon.
  6. Zet de salade nog een half uurtje in de koelkast zodat hij goed koud is en zodat de smaak goed kan intrekken.

– Eet smakelijk! –

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter