SALADES & SOEPEN

POMPOENSOEP MET KURKUMA

pompoensoep met kurkumaPompoensoep met kurkuma. Aangezien pompoen de herfstgroenten koningin is, staat hij vaker op ons menu. Deze soep is in ogenblik gemaakt en (heel belangrijk!) hij is zeer voedzaam. Ben je niet zo gek op kurkuma en wil je een andere variant proberen? Ik heb eerder pompoensoep met gember en sinaasappelsap gemaakt. Klik hier voor het recept.

Ingrediënten voor 4 personen:
  • 1 middelgrote rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g flespompoen
  • 1 middelgrote courgette
  • 0,7 l tuinkruidenbouillon (1,5 blokje)
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl kurkumapoeder
  • zout en peper
  • limoensap
Bereiding:

Was de pompoen, halveer en verwijder de pitjes en de draden. Snijd hem vervolgens in blokjes. Was en snijd de courgette in blokjes.

Pel en snipper de ui. Haal dan de knoflook door de knoflookpers. Fruit in een pan in olijfolie. Voeg de kurkumapoeder toe en bak alles een paar minuutjes. Voeg de pompoen- en courgetteblokjes toe en bak alles ongeveer 5 minuutjes mee op het middelhoog vuur. Voeg als laatst de groentebouillon toe en breng aan de kook. Kook alles ongeveer 15 minuten gaar en zacht.

Pureer soep voor het serveren met een staafmixer, breng op smaak met peper, zout en citroensap.

Tip: Je kunt ook een scheutje kokosmelk door de soep doen. 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter