ZOET

RABARBER-AMANDELCAKE

rabarbercakeToen mijn vriend zei dat hij nooit een rabarbercake heeft gegeten besloot ik deze rabarber-amandelcake te maken. Toevallig kregen wij op zondag bezoek en het was dus een mooi gelegenheid om een cake te bakken. Omdat bakken mijn lieveling bezigheid is, ging ik met heel veel plezier aan de slag.

Rabarber is een van mijn favo zomergroente. Het is toch fruit!? Rabarber behoort echt tot groenten. Omdat hij vaak in de toetjes wordt gebruikt, brengt het verwarring.

Hoewel hij al een tijd in de winkelschappen of op de markt te vinden is, is dit mijn eerste recept dit jaar met rabarber. Deze cake is in laagjes gemaakt. Dat kun je op de foto niet zien want maar je zult op deze manier de rabarber en amandelen goed proeven. De cake is daardoor lekker zacht, smeuïg en lekker fris.

*bakvorm 23×23 cm.

Ingrediënten:
  • 700 g rabarber
  • 1 zakje vanillesuiker (8 g)
  • 1 zakje amandelsuiker (15 g)
  • 30 g kokosbloesemsuiker
  • 1 tl kaneelpoeder
Ingrediënten voor het beslag:
  • 120 kokosbloesemsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker (8 g)
  • 250 g Blue Band cake & koekjes boter op kamertemperatuur
  • 3 eieren
  • 200 g zelfrijzendbakmeel
  • 1 bakje amandelschaafsel (55 g)
  • 1 tl kardemonpoeder
Hoe maak je het?
  1. Verwarm de over voor op 180 graden.
  2. Was de rabarberstengels en snijd de harde uiteinden af. Halveer ze vervolgens in de lengte en snijd in kleine stukjes (van ongeveer 2 cm).
  3. Meng deze met 30 g  kokosbloesemsuiker, vanille- en amandelsuiker. Laat alles ongeveer 5 minuten staan. Doe dit daarna in een pan en kook het op een lage vuur 10 minutjes lang totdat de rabarber zacht en smeuïg is geworden.
  4. Maak tussendoor het beslag. Klop eerst de boter met kokosbloesemsuiker, vanillesuiker, kardemon in 5 minuten totdat je een gladde massa hebt.
  5. Voeg daarna één voor één eieren toe.
  6. Zeef als laatst het bakmeel boven de beslagkom en voeg een half bakje amandelschaafsel toe. *De rest van de amandeschaafsel heb je straks nodig!
  7. Meng alles goed samen met een spatel totdat alle ingrediënten gemengd zijn.
  8. Bekleed de bakvorm een bakpapier.
  9. Verdeel de helft van het beslag gelijkmatig over de bakvorm.
  10. Doe de helft van de rabarbermengsel erop en bestrooi met de helft van de overgebleven amandelschaafsel.
  11. Doe de rest van het beslag, rabarbermengsel en amandelschaafsel en de bakvorm.
  12. Bak de cake in 60 minuten goud en gaar. Voor het serveren kun je de cake met poedersuiker bestuiven.

* TIP: Je kunt er ook voor kiezen om de rauwe rabarberstukjes in het beslag te doen. Tijdens het bakken worden ze zacht en iets krokanter.

 Eet smakelijk! 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter