BIJGERECHT

RABARBERCOMPOTE MET FRAMBOZEN

rabarbercompote met frambozenDaar ben ik weer! Na een lange tijd wordt het weer eens tijd om een nieuw receptje te plaatsten. Rabarbercompote met frambozen. Mijn favoriet!

Dankzij de toevoegde frambozen heeft deze compote een mooie felle rode kleur en de specerijen maken hem nog krachtiger van smaak. Hij is zo lekker! En simpel om te maken. Je kunt hem eten bij gebraden vlees of gebakken vis, op een toast, over het vanille-ijs of door de vla. Ook in de yoghurt of havermoutpap in de ochtend. Deze rabarbercompote met frambozen kun je dus overal bij eten.

Wil je iets anders proberen met de rabarber? In mijn vorige blogpost heb ik een heerlijk recept gedeeld voor de rabarber-amandelcake.

In dit artikel vertel ik jullie hoe ik mijn favoriete rabarbercompote bereid.

Ingrediënten:
  • 750 g rabarber
  • 50 g kokosbloesemsuiker
  • 3 kruidnagels
  • 1 zakje vanillesuiker (8 g)
  • 0,5 tl gemberpoeder
  • 0,5 tl kaneelpoeder
  • snufje kardemompoeder
  • snufje zout
  • 100 g bevroren frambozen
Hoe maak je het?
  1. Was de rabarberstengels en snijd de harde uiteinden af. Halveer ze vervolgens in de lengte en snijd in kleine stukjes van ongeveer 2 cm.
  2. Meng alle ingrediënten in een pan. Laat alles ongeveer 5 minuten staan.
  3. Zet de pan op een lage vuur en breng aan de kook.
  4. Laat alles kleine 20 minuutjes pruttelen totdat de rabarber en frambozen zacht en smeuïg zijn geworden. Vergeet niet af en toe te roeren. Zo valt de rabarber uit elkaar.
  5. Als het klaar is, zet het vuur uit en laat de compote afkoelen. Haal de kruidnagels eruit.
  6. Doe deze daarna in een weckpot en bewaar hem afgedekt in de koelkast.
  7. Serveer hem bij een van je favoriete gerechten.
*De rabarbercompote kan tot 4 dagen goed blijven in de koelkast mits hij afgedekt is.

Eet smakelijk! 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter