ZOET

RED VELVET

red velvet Dit recept stond erg lang op mijn bucket list. Red velvet, oftewel rode fluweeltaart. Normaal gesproken heeft deze taart een opvallende licht rode kleur maar mijn red velvet heeft rode bieten kleur, een mooie herfstkleur toch?
Ik heb iets meer cacao en iets meer kleurstof gebruikt dan het normaal nodig is.  De licht rode versie (met minder cacao dus) ga ik voor de kerst maken.

Dit recept komt van oorsprong uit het zuiden van Amerika. Het is een unieke chocoladecake met een heerlijke roomkaas topping. Hieronder vind je het recept.

Ingrediënten voor de cake:

  • 150 gram boter op kamertemperatuur
  • 100 gram rietsuiker (als je de cake nog zoeter wilt maken dan kun je 200 gram rietsuiker gebruiken)
  • 2 middelgrote eieren
  • 1 eetlepel vanille- extract
  • 0,5 eetlepel Bacardi rum (carta blanca)
  • 300 gram gezeefde bloem
  • 4 volle eetlepels gezeefde cacaopoeder
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • een snufje zout
  • 240 ml biologische karnemelk
  • 3 eetlepels vloeibare rode kleurstof (te koop bij “de leukste taartenschop”)
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 eetlepel baksoda

 Voor het glazuur:

  • 100 gram boter op kamertemperatuur
  • 250 gram roomkaas Mon Chou
  • 100 gram mascarpone
  • 250 gram gezeefde poedersuiker

Zo maak je het:

  1. Leg alle ingrediënten klaar en verwarm de over voor op 180 °C. Vet ondertussen 2 bakblikken in met boter. Ik heb  vierkante bakblikken gebruikt. Tip! Om te voorkomen dat de cake blijft plakken kun je de bakblikken met bakpapier bekleden.
  2. Mix de boter samen met de rietsuiker. Voeg stuk voor stuk de eieren toe. Als laatst voeg de vanillextract  en rum toe.
  3. Meng nu in een andere kom de droge ingrediënten samen: bloem, cacaopoeder, zout en bakpoeder.
  4. Doe de karnemelk in een schaaltje samen met kleurstof. Meng totdat je een fel rode kleur krijgt.
  5. Doe 1/3 van je droge mengsel bij de boter met rietsuiker. Roer alles goed door. Doe in dat mengsel 1/3 van van de gekleurde karnemelk en meng weer alles goed samen. Herhaal deze stappen totdat je alle ingrediënten op heb gemaakt. Als tip wil ik meegeven om alles op de laagste stand te mixen.
  6. Als je cake mengsel klaar is, meng in een apart schaaltje appelazijn met baksoda. Zodra er bubbels komen, giet het bij het cake mengsel. Roer weer alles goed door.
  7. Verdeel het beslag over de bakblikken en bak deze ongeveer 25 minuten.
  8. Terwijl de cakes in de over zitten, kun je de topping maken.
  9. Mix de boter. Voeg vervolgens de poedersuiker toe en meng alles goed samen. Als laatst voeg je de roomkaas en mascarpone toe.
  10. Als de baktijd voorbij is, kun je voor de zekerheid nog met een saté prikker checken of de cake klaar is.
  11. Voordat je de cake uit de bakblik haalt, laat deze minimaal 10 minuten afkoelen.
  12. Smeer daarna één cake in met de topping en leg daar de volgende laag cake op. Smeer de cake weer in met de topping.
  13. Versier vervolgens je red velvet. De cake is nu klaar!

 

Probeer het uit!

#HAPPINESS IS HOMEMADE

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter