ONTBIJT|SMOOTHIES & DRANKJES

SMOOTHIE MET SPIRULINA

smoothie met spirulinaGoedemorgen! Vandaag plaats ik eindelijk weer een smoothierecept. Deze smoothie met spirulina is op basis van fruit en superfood.

Spirulina is een superfood. Het is een blauwgroene alg die voorkomt in meren en oceanen over de hele wereld. Deze superfood is rijk aan eiwitten, vetzuren, vitamines, mineralen, anti-oxudanten en aminozuren.

Spirulina heeft een positieve werking op ons immuunsysteem en geeft ons daarom veel energie. Tegenwoordig kun je deze superfood overal kopen. De kwaliteit en de prijzen verschillen dus van elkaar. Het is dus belangrijk dat je een goede spirulina koopt. Je bent wel iets meer geld kwijt maar dan weet je dat je goed zit. Je kunt deze superfood verkrijgen in zowel tabletten- als poedervorm. De poedervorm kun je voor de smoothies, gebak, energy balls, enz. gebruiken. Mijn voorkeur gaat ook naar deze vorm.

Dankzij de blauw- groene kleur heeft je smoothie een mooie kleur. Je kunt het al raden dat spirulina naar zee ruikt. Het heeft dus een sterke geur maar dat proef je niet eens in deze smoothie.

De buitenbeentjes peren zijn een andere ingrediënt. Waarom buitenbeentjes? Bij de Albert Heijn kun je steeds vaker buitenbeentjes fruit of groente kopen. Er is helemaal niets mis mee hoor. Ze zien er alleen anders uit dan de ‘normale’ groenten of fruit. Vaak zijn ze misvormd, kleiner of onvoldoende gekleurd. Maar de kwaliteit is gewoon hetzelfde. Wel zijn ze vaak iets goedkoper.

Hieronder vind je het recept voor 2 personen:

Ingrediënten:
  • een halve galia meloen
  • 2 buitenbeentjes peren
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 el spirulinapoeder (7g)
Zo maakt je het:

Doe alle ingrediënten in een blender en mix alles tot een glad geheel. Is je smoothie te dik of weinig zoet? Voeg dan een beetje water of ahornsiroop toe.

* Wil je ook een keer buitenbeentjes soep proberen? Kijk op www.kromkommer.com .

– Eet smakelijk! –

smoothie met spirulina

 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter