ZOET

SNELLE KANEELROLLETJES

kaneelrolletjes

Voor deze snelle kaneelrolletjes heb je maar amper ingrediënten nodig. In de koelkast hadden wij nog een vergeten blikje croissants. Het was zondagmiddag en ik had geen trek in een croissant met aardbeienjam. Maar het deeg moest die dag op. Toen bedacht ik om kaneelrolletjes te maken. Een tijdje geleden heb ik kaneelrolletjes gemaakt van het zelfgemaakte deeg. Heerlijk! Maar het was best veel werk. Voor dit keer was het makkelijker en ook heerlijk! Ze waren in een keer op!

 

kaneelrolletjes ingredienten

Ingrediënten:

  • 1 blikje croissantdeeg (1 rol heeft 6 stuks)
  • amandelschaafsel (55 gram)
  • 6 eetlepels rietsuiker
  • 6 eetlepels kaneelpoeder
  • 1 theelepel amandelaroma
  • 1 geklopte ei

Zo maak je het:

  1. Verwarm de over voor op 180°C.
  2. Bekleed de bakblik met bakpapier.
  3. Meng in een schaaltje suiker, kaneel en amandelaroma goed door elkaat tot een geheel.
  4. Rol het croissantdeeg uit en druk de gaatjes dicht met je vingers. Ik ben steeds met één vel aan de slag gegaan.
  5. Besmeer het deeg met de geklopte ei. Zo blijven de overige ingrediënten plakken.
  6. Bestrooi het suikermengsel over het deeg en doe daarna wat amandelschaafsel erop.
  7. Rol het deeg op. Ik heb dat vanaf de langere kant gedaan. Zo krijg je kleinere rolletjes.
  8. Snijd het deeg vervolgens in stukjes van 2 á 3 cm.
  9. Besmeer de deegrolletjes met geklopte ei.
  10. Bak de rolletjes in de oven ongeveer 15 minuten lang.

 

eenblad

kaneelrolletjes deeg

Deze snelle kaneelrolletjes zijn ook ideaal als je onverwachts bezoek krijgt. Een heerlijk toetje voor bij de koffie of thee. serveer ze als ze nog een beetje warm zijn. Dan zijn ze het lekkerst!

 

Probeer het uit!

#HAPPINESS IS HOMEMADE

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter