PERSOONLIJK

WELKOM HERFST

 

herfstNog niet zo lang geleden leek het nog zomer in Nederland. Het was heerlijk warm en ’s morgens vroeg nog heel licht. Langzamerhand wordt het steeds kouder, donkerder en het regent vaak. Welkom herfst!

Het is weer tijd van warme jassen en pantoffels. De dagen lijken veel korter terwijl ze wel gewoon 24 uur zijn. Als je ’s morgens de deur uitgaat, is het nog steeds donker. Het liefst wil je dan nog even in je warme bedje blijven. Zodra je het avondeten op hebt, is het al weer donker. Het somber weer en de “korte” herfstdagen vind ik nog even wennen hoor.

Toch vind ik herfst een heel mooi seizoen. Helaas zijn de bomen bijna helemaal kaal maar je ziet overal veel gekleurde blaadjes liggen. Groene, gele, oranje, rood… Noem maar op. Als je door het bos loopt, lijkt het alsof je op de “rode” loper van al die bladeren loopt. Prachtig! En die lekkere geur! Heerlijk! Dat is echt genieten. En vooral als het zonnetje schijnt terwijl je lekker op het bankje in het park zit.

85135

img_0208

Herfst is ook een periode wanneer je iets meer rust hebt. Je gaat niet meer zo vaak op terrasjes zitten na je werk of in het weekend. In plaats daarvan ben je vaker thuis en zoek je een warme plek op. Herfst is de perfecte seizoen om ’s avonds op de bank je lieveling serie te kijken met een kopje thee of warme chai tea latte. Dit klinkt misschien een beetje saai maar het kan zo rustgevend zijn. Vooral als je een drukke periode achter de rug hebt. Ik kan er soms zo van genieten. Die rust is ook heel belangrijk voor ons lijf. Tegenwoordig lijkt het alsof wij in een automatische piloot leven. Een avondje op de bank  hangen en niets doen is dus ook nodig.

Herfst is ook prachtig om heerlijke herfstgerechten. Lekkere stamppotjes, stoofvlees, pompoengerechten, stoofperen en warme chocomelk of chai tea latte. Alleen als ik het schrijf, krijg ik water in mijn mond.

Herfst is dus helemaal niet zo saai.

Wat vind jij mooi aan dit seizoen?

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter