LUNCH|ONTBIJT

WENTELTEEFJES MET AARDBEIEN

wentelteefjes met aardbeienWentelteefjes met aardbeien. Zo een lekkere combinatie! Het is zo lang geleden dat ik wentelteefjes heb gegeten. Ik kan mij nog amper herinneren. Mijn moeder maakte deze vaak voor mij met zelfgemaakte aardbeienjam. Heerlijk! Maar met deze gemarineerde aardbeien zijn ze nog lekkerder! Binnenkort ga ik ze weer maken.

Je kent het als je wat sneetjes brood over hebt en die niet wilt weggooien. Je kunt daar natuurlijk heerlijke croutons van maken. Maar ook kun je deze goed gebruiken voor wentelteefjes.

Het recept voor de gemarineerde aardbeien vind je hier.

Ingrediënten:
  • 2 sneetjes droog walnotenbrood
  • ghee easy (te koop bij de Ekoplaza)
  • 100 g aardbeien
  • 20 g granaatappelpitjes
  • halve limoen
  • 4 grote basilicumblaadjes
  • 1 tl rietsuiker
  • 1 tl kaneelpoeder
 Zo maak je het:
  1. Maak eerst de gemarineerde aardbeien volgens dit recept. 
  2. Pak een grote kom en klop het ei los. Doop de droge sneetjes erin. Zorg ervoor dat het eimengsel aan beide kanten is opgenomen.
  3. Doe tussendoor ghee in de pan en laat deze op middelhoog vuur warm worden.
  4. Bak de sneetjes in de boter tot ze lekker bruin aan beide kanten zijn geworden.
  5. Beleg je wentelteefjes met de gemarineerde aardbeien.

Eet smakelijk! 

 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter